Sosiaalinen kestävyys
Rakennetaan yhdessä turvallisempaa, rohkeampaa ja oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta ja vaalitaan ekososiaalista sivistystä!
Mikä on järjestöjen ja seurakuntien rooli sosiaalisesti kestävän tulevaisuuden rakentamisessa? Miten osaamme vahvistaa yhteisön turvallisuutta ja jokaisen osallisuutta? Miten sinä ja tiimisi voitte omassa työssänne edistää jokaisen ihmisen arvokkuuden kokemusta? Miten sinä voit olla vahvistamassa oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta kaikille?
STEP-opintokeskuksessa kehitämme, koulutamme ja konsultoimme, jotta jokainen voi kokea olevansa arvokas ja jotta kaikkien ihmisten yhtäläiset ja jakamattomat ihmisoikeudet voivat toteutua ja vahvistua järjestöissä, seurakunnissa ja koko yhteiskunnassa. Toimintamme taustalla vaikuttavat YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus sekä muut oikeuksia vahvistavat julistukset, Agenda 2030, Kirkkopalvelut ry:n strategia ja STEP-koulutuksen toimenpideohjelma. Pyrkimyksemme on, että kaikkien koulutustemme kautta vahvistamme sosiaalista kestävyyttä laaja-alaisesti ja tavoitteellisesti.
Sosiaalisen kestävyyden tarkoituksena on turvata kaikille ihmisille tasavertaiset mahdollisuudet hyvinvointiin, saavuttaa perusoikeudet, hankkia elämän perusedellytykset ja mahdollistaa osallistuminen päätöksentekoon.
Koulutuksia 2025
MOD-ohjaajakoulutus
Rauhanrakentajana työssä ja arjessa Huom! Syksyllä 2025 uusi toteutus.
Rohkeutta ja taitoja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vahvistamiseen
Tilauskoulutuksia
Kirkkohallitus on laatinut toiminnallisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman kirkolle ja seurakunnille. Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon periaatteisiin ja päämääriin voi tutustua lisää Kirkkohallituksen Ovet auki kaikille -sivustolta.
Tukea tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön suunnitteluun ja käynnistämiseen seurakunnassanne. Tarvittava tuki voi kohdistua esimerkiksi yhdenvertaisuussuunnitelman laatimiseen ja moninaisuuden huomioimiseen suunnitelmassa. Arviointivaiheessa muotoiltavat tavoitteet ja arviointiperusteet on mahdollista laatia kokeneen kouluttajamme kanssa yhteistyössä. Tilauskoulutuksen kesto ja tarkempi sisältö sovitaan aina yhdessä tilaajan kanssa.
Antirasistinen ja syrjimätön seurakunta. 3-6 tunnin tilauskoulutus, jossa tutustutaan antirasismin perusasioihin ja tunnistetaan syrjinnän ja rasismin muotoja ja keinoja rakentaa kaikille turvallisempaa ja oikeudenmukaisempaa seurakuntaa.
MOD-koulutukset räätälöitynä tilaajan tarpeisiin. 1-2 päivän mittainen koulutus, jonka sisältöalueet nousevat MOD-koulutuksen pedagogisesta prosessista. Koulutus on mahdollista muokata tilaajan tarpeisiin. Koulutus tukee yhteisön kykyä tunnistaa työssä syntyneitä normeja ja ennakkoluulojen ja oletusten aiheuttamia raja-aitoja. MOD antaa osallistujille hyviä näkökulmia yhdessä työskentelyyn, rakentavaan vuorovaikutukseen ja oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien vahvistamiseen.
Ota tilauskoulutuksesta yhteyttä suoraan kouluttajaamme:
Anna-Leena (Annu) Klemetti-Falenius , kouluttaja
anna-leena.klemetti-falenius@step.fi
p. 040 832 2467