Seurakuntien luottamushenkilöt

Seurakuntien luottamushenkilöillä on tärkeä tehtävä seurakuntien strategisessa johtamisessa yhteistyössä viranhaltijoiden kanssa.

Tuemme luottamushenkilöitä kouluttamalla sekä tuottamalla heille ja heidän perehdyttäjilleen suunnattuja materiaaleja.   

Koulutukset, tapahtumat ja materiaalien tuottaminen tapahtuu yhteistyössä hiippakuntien ja muiden kirkon toimijoiden kanssa. Koulutukset ja tapahtumat kutsuvat vuosittain seurakuntien luottamushenkilöitä yhteen ajankohtaisten kysymysten ääreen, verkostoitumaan, neuvottelemaan ja kehittämään seurakuntien toimintaa yhdessä työntekijöiden kanssa. 

Seurakunnan luottamushenkilön kirja 2023-2026 sisältää ajankohtaisia artikkeleita kirkon toimintaympäristöstä ja luottamushenkilön tehtävästä päätöksentekijänä. 

Luottamushenkilöt-sivulle on koottu seurakuntien luottamushenkilöille suunnattua tietoa yhteistyössä Kirkkohallituksen kanssa.

STEP-opintokeskuksen materiaalipankki tarjoaa kattavan perehdytysmateriaalin luottamushenkilöille sekä aineistoja ajakohtaisista teemoista.

Luottamushenkilöille tarjoamme monipuolista koulutusta vuosittain koko valtuustokauden ajan. Tutustu lisää koulutustarjontaamme.

Yhteystiedot 

Peltovirta Margit, koulutussuunnittelija (seurakuntien luottamushenkilötoiminta) 
margit.peltovirta@step.fi 
p. 040 087 4514  

Luotsi-webinaarisarja tunnuskuva
STEP-opintokeskuksen järjestämän Luotsi-webinaarisarjan tavoitteena on tukea seurakuntien luottamushenkilöitä ja tarjota näkökulmia seurakunnan päätöksenteon ajankohtaisille asioille.