Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta on vieraanvaraisuuden rakentamista ja mahdollistamista

STEP-opintokeskus tarjoaa materiaalia ja työpajoja vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen. Toimimme yhdessä kumppaniverkostojemme kanssa.

Vapaaehtoistoiminta on monella tavalla merkityksellistä ja vaikuttavaa. Ajatuksemme on, että vapaaehtoistoiminnan ytimessä on vieraanvaraisuus. Järjestöt, yhdistykset ja seurakunnat tarjoavat vapaaehtoistoiminnallaan vieraanvaraisia yhteisöjä. Toiminnan kehittäminen muokkaa yhteisöistä huokoisia vastaanottamaan ihmisiä, jotka haluavat olla osa jotain isompaa. Yhteisöissä opitaan, autetaan, osallistutaan – ollaan tuottamassa yhteistä hyvää. Vapaaehtoistoiminta rakentaa kansalaisyhteiskuntaa, jossa osallisuus ja vaikuttaminen ovat kaikille mahdollisia.

On tärkeää, että vapaaehtoistoimijat yhdessä miettivät ja kehittävät toimintaa ihmisten ja yhteisöjen näkökulmista. Vieraanvaraisuus on tunne, joka voi toteutua pienillä teoilla, mutta isolla asenteella.

Ota yhteyttä kouluttajaamme Pirjo von Esseniin. Suunnitellaan teidän yhteisöllenne sopiva tapa mahdollistaa ja rakentaa vapaaehtoistoiminnastanne mukaan kutsuvaa ja kannustavaa.

Tutustu materiaaliimme Rohkaisukirja vieraanvaraisuuteen

Tutustu myös Kirkkopalvelujen vapaaehtoistyo.fi -palveluun. Täällä yhteisöt voivat ilmoittaa avoimista tehtävistä ja vapaaehtoiset hakea niihin.

Yhteystiedot

von Essen Pirjo, opintotoiminnan koordinaattori
pirjo.vonessen@step.fi
p. 040 775 8033