Toivoa ja toimintaa!

Globaali kestävyyskriisi haastaa kaikki yhteiskunnan tahot pohtimaan omaa rooliaan ihmiskunnan isojen yhteisten haasteiden ratkaisemisessa – sekä globaalisti että paikallisesti. Miten seurakunta tai järjestö voi ylläpitää toivon näköaloja monenlaisten haasteiden keskellä?

Miten työntekijät, luottamushenkilöt, vapaaehtoiset ja seurakuntalaiset tai järjestön jäsenet löytävät oman paikkansa kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa? Miten johtamisen, työn suunnittelun ja päätöksenteon rakenteet sekä organisaation arkiset käytännöt saadaan tukemaan kestävän tulevaisuuden rakentamista niin, että ympäristöasiat, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja kansainvälinen vastuu eivät jää perustoimintaan nähden erillisiksi, yksittäisten työntekijöiden tai aktiivien vastuulla oleviksi saarekkeiksi? Entä miten käsittelemme näihin teemoihin liittyviä tunnekuormaa ja viestinnällisiä haasteita?

Paikallisen kontekstin, vahvuuksien ja haasteiden mukaan räätälöitävä koulutus tarjoaa sekä tietoa ja uusia ajattelun näkökulmia että konkreettista tukea kokonaisvaltaisen kestävyysajattelun nivomiseksi osaksi seurakunnan ja järjestön johtamista, toiminnan suunnittelua ja arkista työtä. Ajattelun ja toiminnan uudelleenjäsentämisessä hyödynnetään esimerkiksi Kate Raworthin kehittämää kestävyyden donitsimallia ja siitä johdettuja työkaluja. Koulutukseen voidaan sisällyttää ympäristötunteisiin ja viestintään liittyviä osioita.

Koulutuksen sisältö, toteutustapa ja laajuus tarkennetaan yhdessä tilaajan tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaiseksi. Koulutuksen kesto voi olla 4 h kertatyöskentely tai usean tapaamisen, kehittämistehtävien ja verkkotyöpajojen yhteiskehittämisprosessi. Koulutus voidaan toteuttaa sekä luottamushenkilöille ja vapaaehtoisille että työntekijöille, ideaalitapauksessa kaikille yhdessä. Koulutus voidaan toteuttaa myös vain jollekin tiimille (työalat, paikallisyhdistykset, jory) tai useammalle seurakunnalle yhdessä. Olennaista on tukea seurakuntien ja järjestöjen työtä kestävämmän tulevaisuuden rakentajana siinä, mihin tukea juuri nyt tarvitaan!

Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri teidän tarpeitanne vastaava koulutuskokonaisuus!

Tiedustelut: Jari Visto, jari.visto@step.fi, +358 40 618 4290